Najnovije

STUDENTI SUTRA PONOVO NA ULICI: Traže ostavku Verbića i prete radikalizacijom protesta!

BEOGRAD - Još jedno protestno okupljanje studenata biće održano sutra ispred Ministarstva prosvete u 14 sati, saopšteno je iz organizacije Studentski front. Ranije iznetim zahtevima studenti su pridružili i zahtev za ostavkom ministra Verbića, ukoliko dogovor ne bude postignut već sutra.
(rts.rs)

(rts.rs)

Protest će biti organizovan u saradnji sa Savezom Studenata Begrada (SSB). Na prethodnom protestu 15. oktobra, ministru Verbiću su upućeni sledeći zahtevi: 6 ispitnih rokova da produžena godina, odnosno apsolventski staž bude finansiran budžetom, kao i do sada da se odustane od smanjenja budžetskih kvota za master da se odustane od ograničenja roka za završetak studija Organizatori protesta zahtevaju da svi problemi budu rešeni uredbama a ne preporukama.
Pročitajte još:

Evo ko je lansirao dron sa crkve u Humskoj!

Ovo je najbrži način za ulazak u EU!

Tim uredbama Ministarstvo bi obavezalo uprave fakulteta na poštovanje donetih odluka, a u slučaju kršenja konkretne uprave bi trpele sankcije. - Ukoliko do rešenja ne dođe zaključno sa 21. oktobrom, istoga dana radikalizovaćemo svoj protest. Takođe, tada ćemo u listu uvrstiti i sledeći zahtev: momentalna ostavka ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđana Verbića", navode organizatori. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA