Najnovije

PAŽNJA: U Donjecku počinje "oluja"!?

DONJECK - Posle zatišja tokom dana u Donjecku je večeras ponovo počeo artiljerijski napad, prenose RIA Novosti. Zvuci artiljerijskog napada i eksplozija stižu sa strane aerodroma, oko koga se još uvek bore ustanici i ukrajinska armija.
Raketni udar na Donjeck (Foto: Novorosinform)

Raketni udar na Donjeck (Foto: Novorosinform)

Grad je pre toga bio predmet masiranog napada sa upotrebom balističkih raketa „Tačka-U“. Ima ljudskih žrtava. Ukrajinska armija sprema opsežne pripreme za snažan udar na Donjeck, a udari teškom artiljerijom i balističkim raketama ne prestaju. Pogođeno je i hemijsko postrojenje u Donjecku.
Pročitajte još:The National Interest: Putinove pozicije jačaju i biće sve jače
Andrej Purgin, vicepremijer DNR, izjavio je da ukrajinska armija nasumično gađa Donjeck, bez ciljanja nekih strateških ili vojnih objekata, što pokazuje da je cilj uništenje i zastrašivanje stanovnika sa ciljem da se oni proteraju. Purgin je istakao da takvo gađanje stanovništva Donjecka snažnim sistemima Točka-U i Grad predstavlja ratni zločin. I domaći naši, ali i ruski i ukrajinski, analitičari su često Ukrajinu poredili sa Srpskom Krajinom. Čak je i Igor Strelkov, bivši komandant ustanika, upozoravao javno Putina da ne prođe kao Slobodan Milošević u Hrvatskoj, odnosno, u Srpskoj Krajini. U Kijevu sa druge strane, taj scenario su neki zagovarali kao pozitivno rešenje i isticali neophodnost takvog vojnog udara na Donbas sa ciljem da se protera prorusko stanovništvo. Kako je vicepremijer Donjecke narodne Republike, Andrej Purgin, upozorio danas, na delu jeste upravo udar na stanovništvo sa ciljem njegovog zastrašivanja i proterivanja. Izvor: Glas Rusije / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA