Najnovije

STUDENTI: Kampovaćemo ispred Ministarstva u Nemanjinoj!

BEOGRAD - Nekoliko stotina studenata, koje predvodi "Studentski front", okupilo se ispred zgrade Ministarstva prosvete u Beogradu.
(Foto: rts.rs)

(Foto: rts.rs)

Predstavnici studenata ušli su u zgradu Ministarstva, gde pregovaraju o svojim zahtevima sa Milovanom Šuvakovim, specijalnim savetnikom Ministarstva. Sve veći broj akademaca pristiže u Nemanjinu ulicu, noseći transparente na kojima piše "Pošto znanje?" i "Znanje nije roba". - Ako nam danas ne ispune zahteve, radikalizujemo protest - kaže Kosta Ristić, predstavnik "Studentskog fronta". Među studentima ispred Ministarstva mogu se čuti povici "Lopovi, lopovi!", a okupljeni najavljuju da će, ukoliko im se zahtevi ne ispune, "kampovati" u Nemanjinoj. Na prethodnom protestu 15. oktobra, ministru Verbiću su upućeni sledeći zahtevi: 6 ispitnih rokova; da produžena godina, odnosno apsolventski staž bude finansiran budžetom, kao i do sada; da se odustane od smanjenja budžetskih kvota za master; da se odustane od ograničenja roka za završetak studija Ovaj protest je organizovan u saradnji sa Savezom studenata Beograda (SSB). Organizatori zahtevaju da svi problemi budu rešeni uredbama a ne preporukama. Tim uredbama Ministarstvo bi obavezalo uprave fakulteta na poštovanje donetih odluka, a u slučaju kršenja konkretne uprave bi trpele sankcije.
Pročitajte još:

Učenici Matematičke gimnazije osvojili tri medalje u Rusiji

Vučić odbio LJušićevu ostavku!

- Ukoliko do rešenja ne dođe zaključno sa 21. oktobrom, istoga dana radikalizovaćemo svoj protest. Takođe, tada ćemo u listu uvrstiti i sledeći zahtev: momentalna ostavka ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđana Verbića, naveli su ranije organizatori. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA