Najnovije

JOŠ JEDAN KRAH MEĐUNARODNOG PRAVA: Šiptari idu na Olimpijadu - Kosovo postalo članica Međunarodnog olimpijskog komiteta

MONTRE - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) odobrio je večeras Kosovu provizorno članstvo i otvorio put jednostrano proglašenoj Republici da na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. nastupi kao nezavisna država.
Šiptari idu na Olimpijadu! (Foto: pbs.org)

Šiptari idu na Olimpijadu! (Foto: pbs.org)

Predloženo je da stalno članstvo Kosovu bude odobreno na Generalnoj skupštini MOK u decembru u Monaku, saopštila je ta organizacija, a prenosi AP. Ranije danas portparol MOK Mark Adams najavio je da će inicijativa Kosova za prijem u stalno članstvo MOK biti razmatrana u petak u Montreu, gde zaseda njegov Izvršni odbor. Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je u utorak da su svi nadležni organi u Srbiji blagovremeno obavešteni o pokušajima Kosova da putem različitih kanala dođe do članstva u MOK koji traju pune četiri godine, a koje je OKS uspešno zaustavljao.
Pročitajte još:Još jedna srpska kuća zapaljena na Kosmetu
"Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da ovog puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive. Ovakav prijem bi predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija", naveo je OKS u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA