Najnovije

Preduzeća povećavala plate pre rebalansa

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da mu je skrenuta pažnja na to da su mnogi rukovodioci u javnom sektoru podizali visine plata, pre usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji predviđa njihovo smanjenje. Ističe da će pun efekat planiranih mera biti postignut.

Vujović Foto: JuTjub

Vujović Foto: JuTjub

Predstavljajući Odboru Skupštine Srbije za finansije rebalans budžeta za ovu godinu, Dušan Vujović je rekao da, govoreći kao ekonomista, postoje načini da se država nosi sa ovim problemom, prenosi Tanjug. "Ako se neko igrao unapređenjima, bonusima i tako dalje, svakako mogu da kažem da ćemo sa makroekonomske strane mi svakako dobiti ono što smo planirali. Smanjenje od 10 odsto na uvećanim platama će imati veći obuhvat", rekao je Vujović.
Pročitajte još: Rama: Bolje da Srbija prizna da Kosovo nije njen deo
Naveo je da ovaj problem ne može da se rešava ni rebalansom budžeta, ni usvajanjem pratećih zakona, već je za to neophodna reforma rada javnih preduzeća. Vujović je naglasio da nije realno da u ovom trenutku Ministarstvo finansija radi reviziju svih javnih preduzeća kako bi se ustanovilo šta je ko radio. Istakao je da će sa makroekonomskog stanovišta svakako biti postignut pun efekat planiranih mera. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA