Najnovije

U Stepanovki nema ni jedne čitave kuće, ali se meštani pripremaju za zimu

Moskovska  televizija Rusija 24 emitovala je reportažu o tome kako stanovnici sela Stepanovka u Donjeckoj Republici, u kojem su pre mesec i po vođene teške borbe, nastoje da se pripreme za zimu.
Stepanovka (Foto: JuTjub)

Stepanovka (Foto: JuTjub)

Po rodnom selu moraju da se kreću krajnje oprezno jer je zemljište i dalje „posejano“ granatama i minama koje nisu eksplodirale. Pogotovo što su Ukrajinci - kada su morali da napuste selo - postavili mnoštvo nagaznih i poteznih mina. Mineri DNR su razminirali puteve i staze, ali je sve izvan njih - pogotovo polja - još uvek „opasna teritorija. Ukrajinska kaznena ekspedicija je držala selo samo nekoliko dana, ali meštani takav pakao nikada neće zaboraviti. Jer, prisiljavali su ih da im kopaju rovove i da budu živi štit ispred njihovih tenkova. „Govorili su nam - ispričao je Sergej Varištanjenko - da će sa nama postupiti „kao u Odesi“, da će nas saterati u kakav veliki ambar i žive zapaliti. Pucali su po kućama naših komšija. Potom su im kuću zapalili. Kasnije su tvrdili da su sve to uradili „separatisti“.
Pročitajte još: Česi položili venac precima streljanim jer nisu hteli da ubijaju Srbe
Od Sergejeve kuće ostali su samo zidovi i metalna vrata. U dvorištu mu je ostao izgoreli ukrajinski tenk T-72. Ukrajinci su Stepanovu koristili kao polaznu bazu za napade na Saur Mogilu, strateški važno najviše brdo u Donbasu. Još gore je prošao penzioner Jurij Pozdnjičenko. NJemu su ubili jedinog sina. „Streljali su ga. Kuću i štalu su nam spalili.Čak su i krave izgorele“. U Stepanovki nema ni jedne čitave kuće. Posla nikakvog nema. Dobro je samo to što je selo sada daleko od fronta. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA