Najnovije

ZAHARČENKO: Zauzećemo Slavjansk, Kramatorsk i Mariupolj!

Premijer Donjecke Republike Aleksandar Zaharčenko objavio je da je moguća obnova ratnih dejstava na teritoriji Novorosije.
Aleksandar Zaharčenko (Foto: Novorossia)

Aleksandar Zaharčenko (Foto: Novorossia)

„Biće još jedan težak period ratovanja. Mi imamo nameru da zauzmemo Slavjansk, Kramatorsk i Mariupolj. Ta tri važna grada su naša i biće ponovo naša. Imamo nameru da ih povratimo. Zato nisu isključena nova teška ratna dejstva“ - otkrio je Zaharčenko, ne precizirajući da li DNR ima nameru da krene u zauzimanje pobrojanih gradova ili će sačekati ukrajinsku ofanzivu koju je najavio Igor Strelkov, pa posle njenog odbijanja - u nastavku - osloboditi gradove bez kojih DNR, u najmanju ruku, nije kompletna. Ovakvo pominjanje Slavjanska, Kramatorska i Mariupolja, sa kojim bi DNR imala veliku pomorsku luku, faktički znači samo jedno: te gradove ćemo preuzeti ovako ili onako, ni pod kojim uslovima ih nećemo prepustiti Kijevu.
Pročitajte još:SZO: Ebola je još uvek opasnaDŽordž Soroš napao Rusiju i Putina!
Zaharčenko je sa žaljenjem ocenio da od mira zasad nema ništa jer primirje poštuje samo Donjecka Republika, ali se nije ni na koji način osvrnuo na upozorenje Strelkova da se Ukrajinci spremaju za blic-krig čiji cilj će biti zauzimanje Donjecka i Makejevke. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA