Najnovije

LIBIJA: Sukobi oko kontrole Tripolija!

TRIPOLI, Liban - Najmanje jedna osoba je poginula, a 17 ranjeno u sukobima vojske i islamskih ekstremista u istorijskom delu libanskog grada Tripolija, rekli su danas libanski zvaničnici.
Novi rat u Libiji (Foto: Naharnet.com)

Novi rat u Libiji (Foto: Naharnet.com)

Ovo je prvi put od izbijanja građanskog rata u susednoj Siriji 2011, da se nasilje u Tripoliju proširilo na suk, trgovinsku zonu grada, koja se nalazi na listi svetske kulturne bastine UNESCO-a, preneo je AFP. Libanska vojska napala je kasno sinoć ekstremiste koji su se krili u tom delu grada, a u razmeni vatre poginuo je jedan napadač, dok je devet vojnika i osam civila ranjeno, među kojima novinar jednog libanskog lista. Vojnici su pokušali da evakuišu porodice zarobljene unutar trgovinske zone, gde su mnoge radnje spaljene u okršaju. Tripoli je bio poprište više sukoba između sunitskih ekstremista koji podržavaju pobunjenike u susednoj Siriji i Alavita koji podržavaju režim u Damasku.
Pročitajte još:ITALIJA: Zbog kriminala uvode se posebni autobusi za Rome i Italijane!Rusija pravi novi nosač aviona
Islamski ekstremisti su u gradu, takođe, izvodili više napada na libansku vojsku, koju optužuju za saradnju sa šiitskom ekstremističkom grupom Hezbolah, koja je poslala na hiljade boraca u Siriju kao podršku snagama predsednika Bašara al-Asada. Sukobi do kojih je došlo danas predstavljaju prvi put da se nasilje proširilo na deo Tripolija, koji je nekada privlačio mnoštvo stranih turista. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA