Pročitajte još:(VIDEO) Ajne klajne grudima, pa joj prete smrću!Rezultati su pokazali da su osobe koje su konzumirale tri ili više šoljica kafe dnevno bile za 25 odsto manje podložne razvoju povećanih vrednosti enzima jetre u odnosu na one koje nisu konzumenti kafe. Zanimljivo je da su i osobe koje su uživale u beskofeinskoj kavi imale nizak nivo pomenutih enzima jetre, iz čega se nameće zaključak da je jedini sastojak koji utiče na "zdravlje" jetra zapravo u kafi, a ne u kofeinu. Hemijski sastojak zaslužan za ovaj efekat još nije poznat zbog čega naučnici nameravaju sprovesti dalja istraživanja kako bi otkrili šta stoji iza ovog interesantnog rezultata. "U kafi je oko 1000 raznih sastojaka. Mogu reći da 'sumnjamo' na neke od njih, no zasada ne možemo sa preciznošću kazati koji su", objasnio je vođa studije Kian Ksiao. Upitan trebaju li oni koji ne konzumiraju kafu početi to činiti kako bi si zaštitili jetra, Ksiao je odgovorio kako nije u poziciji bilo što preporučiti ali da sa sigurnošću može reći kako kafa tom organu ne šteti. Izvor: Večernje Novosti
Slobodan Antonić: Kako je srpski nacionalizam srušio nadstrešnicu
Kolonizator uvek ima veću platu od kolonizovanog. A kolonizovani, zauzvrat, to smatra norm...