Najnovije

Govor mržnje: Obama izjavio da su Rusi isto što i ebola!

Američki predsednik Barak Obama je izjavio da je ruska politika jedan od tri glavna razloga Amerikanci treba da brine, uz virusa ebole i terorističke grupe islamske države i time stavio z
Zaoštrio (foto: mrconservative.com)

Zaoštrio (foto: mrconservative.com)

" LJudi su i dalje zabrinuti i nestrpljivi iz tri razloga: Prvo, međunarodno gledano, mi vidimo buran period na Bliskom istoku ... kriza, ebola ... situacija u Ukrajini i Rusiji agresije - to zabrinjava ljude . Dakle, vi imate taj osećaj nesigurnosti u inostranstvu , " Obama je izjavio u ponedeljak . Ranije su takve izjave Obama naišao na oštre kritike iz Moskve. Po prvi put , Barak Obama je koristio poređenje Rusije sa teroristima i virusom ebole u svom govoru održanom septembra meseca na Generalnoj skupštini UN.
"Dok smo ovde okupljeni, epidemija ebole preplavljuje zdravstvene sisteme u Zapadnoj Africi , i preti da brzo pređe preko granica. Ruska agresija u Evropi podseća na dane kada su velike necije napadale male zbog teritorijalnih ambicija . Brutalnost terorista u Siriji i Iraku primorava nas da pogledamo u srce tame "- rekao je Obama pred skupštinom UN.
Rusko Ministarstvo inostranih poslova nazvao je Obamin govor "skupom klišea i propagandnih slogana . " Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su takvi ocene Obame " iznad poimanja dobra i zla . "
Izvor: RT, RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA