Najnovije

Ovo je tajna sarajevskog ćevapa!

SARAJEVO - Sarajevski ćevapi su postali prepoznatljiv brend u celom svetu i dugo je krilo kako se pravi, a sad je  prvi put javno izneseno kako se prave tradicionalni sarajevski ćevapi, oni čaršijski ćevapi po kojima je prepoznatljivo Sarajevo.
Foto: cafepita.weebly.com

Foto: cafepita.weebly.com

Koren reči ćevap je persijskog porekla, a znači prženo meso, iako postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke. Međutim, ćevapi su deo sarajevske tradicije i njegove kulture, tako da se već odavno isključivo vezuju uz Sarajevo, kao i Bosnu i Hercegovinu. Evo recepta kako da sami napravite smesu za ćevape kako pravi ćevabdžija. Poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji. Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, 0,5 kg jagnjetine, 4-5 čena belog luka - 2 od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.
Pročitajte još:

Top 10 zabluda o našoj planeti

NASA: Ne, Zemlja neće biti tri dana u potpunom mraku

Način pripreme: Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljete u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego što krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Ne zaboravite i somun. Izvor: Drmaj.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA