Pročitajte još:Način pripreme: Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljete u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego što krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Ne zaboravite i somun. Izvor: Drmaj.ba
Ovo je tajna sarajevskog ćevapa!
Koren reči ćevap je persijskog porekla, a znači prženo meso, iako postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke. Međutim, ćevapi su deo sarajevske tradicije i njegove kulture, tako da se već odavno isključivo vezuju uz Sarajevo, kao i Bosnu i Hercegovinu. Evo recepta kako da sami napravite smesu za ćevape kako pravi ćevabdžija. Poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji. Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, 0,5 kg jagnjetine, 4-5 čena belog luka - 2 od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.
Bonus video
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Kolumne
Kako je Grinč ukrao vlast
Ovo je bila godina koju niko nije očekivao, godina koja je po logici stvari i morala da se...
VLADIMIR ĆOROVIĆ: Kočina krajina (Istorija srpskog naroda)
Fudbal na nišanu „kolta“?
Piše: Petar Davidov
Orban i Fico veći Srbi od mnogih Srba i veći saveznici Rusiji od mnogih Srba
Decembarski samit Evropskog saveta ogolio je stanje stvari. I upravo u tome leži njegova suš...
