Najnovije

Evo po čemu je Hrvatska poslednja u EU!

ZAGREB - Potrošnja ribe u domaćinstvima, izračunata "po glavi" stanovnika, pokazuje kako Hrvatska nije ribarska nacija, na začelju je zemalja Evropske unije, a izvoz ribe i ribljih prerađeniva opada, piše "Glas Istre".
(Foto: unizg.hr)

(Foto: unizg.hr)

Ipak, porast beleži izvoz zamrznute ribe i ribljih fileta, te ljuskara i mekušaca, dok je sveže ribe izvezeno šest odsto manje, ali su se zato na hrvatskoj uvoznoj listi našle i živa ukrasna riba iz Indonezije i Singapura, pastrmke iz BiH, a uvoze se i škampe i jastozi iz niza zemalja, među kojima su i Slovenija i Mađarska. Zabeležen je i uvoz ribljih jetara i ikre iz Velike Britanije, Italije i Danske, što pokazuje da se Hrvati nisu odrekli kavijara, kao ni smrznutih jastoga iz Portugalije, Danske, Slovenije, Mađarske i Singapura. Prema podacima koji potvrđuju da svaki stanovnik Hrvatske pojede oko devet kilograma ribe u godini dana, Hrvatska je na začelju zemalja Evropske unije.
Pročitajte još:

Sanader prebačen u bolnicu zbog problema sa srcem

Hiljadu agenata islamskih zemalja deluje u Bosni!

Prosek za evropske zemlje je 21 kilogram godišnje, dok su svetski prvaci žitelji Islanda koji pojedu 90 kilograma ribe po glavi stanovnika u jednogodišnjem periodu. Izvor: Blic  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA