Najnovije

Zvaničnici Euleksa osumnjičeni da su uzimali mito!

Glavna tužiteljka Euleksa Jaroslava Novotna i bivši predsednik Sudskog Saveta Euleksa Francesko Flori u fokusu su prisluškivanja Specijalne Jedinice protiv korupcije, jer se veruje da su oni uključeni u okončanje slučaja Fatmir Limaja, Ilir Tolaja i u slučaju eksplozije u lokalu "Sekiraca".
Euleks snage (foto: eulex-kosovo.eu)

Euleks snage (foto: eulex-kosovo.eu)

Tužilac Maria Bameih optužuje glavnog tužioca DŽonatana Ratela za sprecavanje istrage protiv njenih kolega kao i u jednom slučaju organizovanog kriminala u koji su bili uključeni političari i biznismeni, piše dnevnik "Koha Ditore". Pravdi Euleksa ne veruje ni njena najpoznatija tužiteljka Maria Bameih koja je obezbedila dokaze da su dvoje od najviših zvaničnika Eulekasa uzeli mito kako bi zatvorili najmanje tri slučaja. Prst na Jaroslavu Novotnu i Frančeska Florija uz prilog konkretnih materijala je uperila tužiteljka Velike Britanije na Kosovu Maria Bameih. Ona optužuje, takođe, glavnog tuzioca Specijalnog tuzilastva na Kosovu DŽonatana Ratela, koji je do promene mandata Euleksa bio glavni tužilac, da je sprečio svaku istragu protiv njih, prenosi "Koha Ditore". DŽonatan Ratel u svojstvu šefa tužilaštva je sprecio krivične istrage i u jednom slučaju organizovanog kriminala protiv jedne grupe vise od 10 ljudi, u koju su uključeni jedan političar i vlasnik jednog dnevnog lista u vezi sa više stotina hektara zemljišta u Prištinu i oko nje. Euleks nije odgovorio na pitanjima "Kohe Ditore" u vezi sa slučajem. Novi šef Euledža Gabriel Meuci je samo rekao da "misija ima profesionalnu ekipu koji rade u jednom teskom ambijentu. Oni imaju moju absolutnu podršku", rekao je šef Euleksa. "Koha Ditore" je obezbedila razna dokumenta, uključujući i nekoliko dopisa tužiteljke Bameih koje je poslala njenim šefovima u EU u Briselu. U tim dopisima govori se o razni istražnim slučajevima kao sto su uplitanje spolja, primanje mita, pretnje tužiocima.Pominju se susreti Frančeska Florija sa Ejupom Kamberajem, Redžepom Garajem, Imerom Ajetijem. Pominje se da je Frančesko Flori imao 300 hiljada evra na žiro računu banke. Frančesko Flori je priznao da se sastao nekoliko puta sa tim čovekom. Komunikacija Marie Bahmei sa zvaničnicima EU je potkrepljena prisluškivanjem, koje je obezbedila "Koha Ditore".
Pročitajte još:

Studentima prete hladnim radijatorima

Danas je Sveta Petka

Tokom istrage o presluškivanju telefona u procesu protiv državnog sekretara Ministarstva Zdravlja Ilir Tolaja desila su se mnoga uplitanja. Pored odobrenja neovlašćenih i osumnjičenih lica u zatvoru u Dubravi koja je odobrenja dao ministar pravde i zamenik premijera vlade Kosova Hajredin Kuči , ljudi bliski Tolaju su se sastali i sa presednicom sudskog saveta Euleksa Frančesko Flori i glavnnom tuziteljkom Euleksa Jaroslavom Novotnom. Tolaja su u zatvoru u Dubravu posetili bivši zamenik ministra finansija Astrit Haračij, Dardan Stubla i Imer Ajeti. Jedan izveštaj zatvora kaže da su ove posete bile odobrene nalogom ministra pravde Hajredina Kučija. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA