Najnovije

Palma: U Beču tri puta skuplje, a naše ukusnije i lepše!

BEČ - Delegacija Jagodine sa predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem-Palmom i gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem započela je danas višednevnu posetu Beču susretom sa predstavnicima Senata privrede Austrije, tokom kojeg je izražena želja za pospešivanjem privredne saradnje dve zemlje.
Dragan Marković Palma (printskrin Jutjub)

Dragan Marković Palma (printskrin Jutjub)

U organizaciji Skupštine grada Jagodine 600 studenata, koji studiraju u tom gradu i studenata iz tog grada koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu, doputovalo u Beč, zajedno sa privrednicima i zaposlenima u vrtiću "Pionir". Marković je, u razgovoru sa Zoranom Kalabićem članom Senata privrede Austrije i portparolom te organizacije Labinotom Isufi, kazao da Srbija treba da uči od najboljih i da je Beč primer za to, jer je ovaj grad više godina proglašavan najboljim za život. Istovremeno je podvukao da Beč, iako jedan od najbogatijih gradova ne zaboravlja ugrožene i ima odličan socijalni program, te da i u tome Srbija treba da se ugleda na tu metropolu. Posebno, naglasio je Marković, neophodno je podržati poljoprivredne proizvođače, koji ne znaju gde da plasiraju svoje proizvode. "Na pijacama u Beču video sam proizvode koji su tri puta skuplji nego u Srbiji, a nisu lepši i ukusniji od onih u našoj zemlji", rekao je Marković.
Pročitajte još: NJujork post: Putin ima najteži oblik raka koji preživi samo osam odsto obolelih!
On je objasnio da postoji želja da se privrednici iz Srbije, koji već posluju sa Austrijom i oni koji imaju nameru da to učine, povežu sa Senatom. Marković je istakao da poslednjih godina postoji korisna politička saradnja Srbije sa Austrijom, te da zvaničan Beč podržava Srbiju na njenom putu u EU. On je naglasio da je želja da se ta saradnja produbi i u oblasti privrede, te iskoristi geografski povoljan položaj i bliskost dve zemlje. Takođe je podvukao da Srbija mora da iskoristi poznanstva koje imaju naši ljudi u dijaspori, i ujedno da gradovi u inostranstvo pokažu šta posedujemo, jer niko neće sam doći u Srbiju. Kalabić, prema Markoviću, je jedan od najpoznatijih srpskih privrednika u Austriji, koji je spreman da pomogne u dovođenju investitora u Srbiju i Jagodinu. Marković je uputio i poziv Senatu privrede Austrije da održi skup u Jagodini, predloživši da to bude u decembru. Kalabić, koji je jedan od direktora međuanrodne agencije za nekretnine "ERA", je objasnio da Senat privrede Austrije ima 400 članova, a od februara u svom okrilju i Senat privrede Srbije, te da je želja da Jagodina bude njen centar za jug Srbije. On je posebno pohvalio Markovića, rekavši da bi i on, koji je poreklom iz Paraćina, želeo da ima tako agilnog političara koji radi na promociji grada i njegove privrede. Portparol Senata privrede Austrije Labinota Isufi kazala je da je cilj te organizacije da pospeši ekonomsku saradnju među zemljama, a tako i između Austrije i Srbije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA