Najnovije

PREOKRET: Vašington naoružava Ukrajinu!?

SAD - Američki senator DŽim Inhof, koji je kopredsednik Komiteta za oružje u Senatu SAD, na današnjoj konferenciji za novinare, rekao je da je tokom posete Kijevu od šefa Ministarstva odbrane Ukrajine Stepan Poltoraka  primio listu oružja koje je potrebno Ukrajini.
DŽim Inhof (Foto: politico.com)

DŽim Inhof (Foto: politico.com)

"Razgovarao sam sa ministrom odbrane Ukrajine i tražio sam određenu listu oružja koje im treba da se suoči sa izazovima koji postoje. On mi je dao ovu listu, pa sam ga dao u Komitetu za naoružanje u Senatu."- rekao je Inhof. Sadržaj liste nije naveo, međutim, rekao je da će njegov odbor obezbediti brzo rešenje za pitanje snabdevanja Ukrajine oružjem. DŽim Inhof veruje da za opremanje vojske Ukrajine američkim oružjem ne treba odobrenje Senata, odnosno, da ovu odluku može doneti predsednik SAD.
Pročitajte još:Da li Amerikanci ubijaju Putina isto kao Čaveza i Šešelja?!
"Takvo oružje može se obezbediti bez dodatnih zakonskih rešenja, predsednik to može da uradi, a mi ćemo ga ohrabriti da to i uradi." - rekao je senator. Ranije je Obamin kabinet odbacivao mogućnost naoružavanja Ukrajine, ali je Petar Porošenko nedavno izjavio da je razgovarao opet sa Barakom Obamom na temu tehničkog opremanja ukrajinske armije. U slučaju da dođe do ovakvog poteza Vašingtona, to bi značilo gotovo neizbežan vojni konflikt Rusije i SAD, odnosno, to bi bilo zvaničan ulazak SAD u ukrajinski rat. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA