Najnovije

Svaki četvrti Španac siromašan

MADRID – Broj građana Španije koji žive u siromaštvu uvećan je za 4,4 miliona otkako je zemlja pala u ekonomsku krizu i sada iznosi 11,7 miliona, što znači da ispod linije siromaštva živi svaki četvrti Španac, navodi se u izveštaju humanitarne organizacije Karitas.
Španija - siromaštvo hara!

Španija - siromaštvo hara!

Od tih 11,7 miliona ljudi, 77,1 odsto nije zaposleno, a 61,7 odsto se bori da zadrži krov nad glavom, prenosi agencija Frans pres. Španija je sredinom prošle godine počela da izlazi iz recesije uz postepeni privredni rast, ali i dalje ima stopu nezaposlenosti od 23,7 odsto, jednu od najviših u industrijalizovanom svetu. Vlada u Madridu za ovu godinu predviđa ekonomski rast od 1,3 odsto, nakon šestogodišnje krize koja je državu dovela na ivicu finansijskog kolapsa.
Pročitajte još:Vučić u Londonu obećao da će Srbija biti vodeća ekonomska sila u regionu!
„Ekonomski rast sam po sebi ne dovodi do jednakosti. Jasno je da je u cilju borbe sa siromaštvom potrebno ojačati socijalnu zaštitu. Tačno je da postoje programi i planovi... ali ti napori su apsolutno nedovoljni”, rekao je generalni sekretar Karitasa Sebastijan Mora, dodajući da, prema podacima Karitasa, gotovo pola miliona domaćinstava u Španiji nema nikakav izvor prihoda. Konzervativna vlada premijera Marijana Rahoja sprovodi najoštrije mere štednje otkako se Španija vratila na put demokratije sredinom 1970-ih, u cilju smanjenja ogromnog budžetskog deficita. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA