Najnovije

Amerikanci vrbuju ruske diplomate

Vrh ruske diplomatije saopštio je da su potpune izmišljotine „informacije” o tobožnjem „psihološkom uticaju” na saradnike ambasade SAD u Moskvi i o njihovom „sistematskom zastrašivanju”.
CIA (Foto: Vikipedija)

CIA (Foto: Vikipedija)

Ministarstvo inostranih poslova RF je pri tom ukazalo da je televizija ABC svoju „informaciju” plasirala očito u režiji Stejt departmenta. I podvuklo: „Objavljene žalopojke ne dobacuju ni do nivoa jeftinih špijunskih romana i svode se na banalne fantazije povodom nekakvih upada u elektronsku poštu, navodna bušenja automobilskih guma i tajanstvene upade u stanove”. Rusko ministarstvo je istovremeno javno izrazilo negodovanje povodom tvrdnji portparola Stejt departmenta da se Amerikanci, za razliku od Rusije, prema ruskim diplomatama odnose sa „krajnjim uvažavanjem”. Pri tom je objavilo da su rizici sa kojima se u SAD suočavaju njegovi saradnici „naročito veliki zbog razmera i razmaha tajnih operacija američkih specijalnih službi koje se najviše bave upravo ruskim diplomatama”. I preciziralo: da američke službe smišljeno progone šefa Ruskog centra za nauku i kulturu u Vašingtonu i njegove saradnike, da se suočavaju sa „neprekidnim telefonskim pozivima, demonstrativnim praćenjem i pokušajima da im se nametne „beseda”. Drugim rečima, naše diplomate stalno pokušavaju da zavrbuju”.
Pročitajte još:(FOTO) Islamska država odsekla glave trojici ljudi zbog uvrede islama!LAVROV: Shvatite da Rusija iz 90-ih više ne postoji!
Ministarstvo inostranih poslova RF svemu ovome je dodalo: da se prema njegovim saradnicima u SAD „praktikuju grubi provocirajući metodi sa korišćenjem nezakonito pribavljenih ličnih podataka, uključujući informacije o stanju zdravlja članova njihovih porodica”. Pa zaključilo: „Savetujemo kolegama iz Stejt departmenta da ne dodaju negativne elemente našim ionako mračnim odnosima. Problemi se tako ne rešavaju već samo pogoršavaju”.  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA