Najnovije

NATO: Pojačana aktivnost ruske avijacije od Crnog mora do Atlantskog okeana

BRISEL - NATO je tokom poslednja dva dana uočio "neobično veliki rast" aktivnosti ruskih vojnih aviona iznad Crnog, Baltičkog i Severnog mora, kao i Atlantskog okeana, saopštila je danas Severnoatlantska alijansa.
Ruski Suhoj-24 (Foto: Russianplanes.net)

Ruski Suhoj-24 (Foto: Russianplanes.net)

Portparol NATO DŽej DŽenzen je izjavio da četiri grupe ruskih vojnih aviona, sastavljene od strateških bombardera "tupoljev" Tu-95 Ber H, lovaca-presretača MiG-31 i drugih tipova aviona, vrše manevre velikog obima u međunarodnom vazdušnom prostoru, prenela je agencija AP. Kao odgovor na te manevre ruskih aviona, saveznici NATO - Norveška, Britanija, Portugal, Nemačka i Turska - poslali su svoje lovce kako bi presreli i identifikovali ruske avione. Tom prilikom nije prijavljen nijedan incident, ali DŽenzen navodi da je obim ruskih manevara neobično velik.
Pročitajte još:Strelkov: U Kijevu su na vlasti satanisti!
On je dodao da je NATO čak i danas po podne pratio kretanje nekih ruskih aviona. Severnoatlantska alijansa u saopštenju nije pomenula ukrajinsku krizu, niti je sa njom povezala povećanu aktivnost aviona ruske vojske. Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA