Najnovije

BRAMERC: Doživotna robija za Karadžića!

HAG - Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Serž Bramerc izrazio je uverenje da će bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić biti osuđen na doživotnu robiju.
Radovan Karadžić (Foto: JuTjub)

Radovan Karadžić (Foto: JuTjub)

Bramerc je za današnji sarajevski “Dnevni avaz” rekao da je zadovoljan količinom i kvalitetom optužujućih dokaza koji su izvedeni tokom suđenja Karadžiću. Tužilac je izrazio je žaljenje što je Karadžić bio u bekstu 12 godina, zbog čega su žrtve predugo čekale na zadovoljenje pravde. Bramerc je potvrdio da će tužilaštvo nastojati i da maksimalno ubrza proces suđenja Ratku Mladiću kako se ne bi dogodilo da umre pre nego što mu bude izrečena presuda. - Imam poverenje da će Sekretarijat preduzeti sve potrebne mere da im omogući potrebnu zaštitu - rekao je haški tužilac. Prema njegovim rečima, posebno je važno što je i otkriće masovne grobnice Tomašica kod Prijedora, uvršteno u optužnice protiv Karadžića i Mladića, “kao još jedna potvrda razmera počinjenih zločina u BiH”. U grobnici Tomašića su do sada pronađeni posmrtni ostaci više od 400 ubijenih Hrvata i Bošnjaka.
Pročitajte još:

POKRENUTA PETICIJA: Hoćemo naziv ulice u znak sećanja na žandarma Stevana Sinđelića

ŠEF NIŠKIH ŽANDARMA: Seksom ucenjivao koleginicu za posao!

Tužilac je podržao rad Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP), prema čijim podacima se u BiH 13.000 osoba i dalje smatra nestalim nakon ratnih sukoba 90- tih godina. Bramerc je pozdravio deklaraciju koju su nedavno potpisali predsednici Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, kojom su se obavezali da će podržati proces traganja za nestalim osobama. Najavio je da će posetiti BiH u novembru ove godine. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA