Najnovije

RUSI PRONAŠLI NAČIN DA SLOME KIČMU UKRAJINSKOJ ODBRANI? Stiglo upozorenje zbog zastrašujućeg oružja

U nedavnom izveštaju analitičara National Interest-a, Brendona Vajsharta naglašava se upotreba bombi FAB-3000 M54 od strane ruskih trupa kao ključni element u slamanju ukrajinske protivvazdušne odbrane. Ove bombe, koje pokrivaju velike površine i koje je teško oboriti, mogu da predstavljaju značajnu pretnju za ukrajinske snage.

Ruske snage koriste bombe FAB-3000 M54 za napade na ukrajinsku protivvazdušnu odbranu

Vajshart tvrdi da masovna proizvodnja i upotreba ovih bombi na ukrajinske ciljeve mogu "slomiti kičmu celokupnoj strategiji protivvazdušne odbrane" Ukrajine. Ovo označava početak nove faze sukoba, gde će ukrajinskim oružanim snagama biti znatno teže da se odbrane.

Od 10. oktobra 2022. godine, nakon napada na Krimski most, za koji Moskva tvrdi da su iza njega stajale ukrajinske specijalne službe, ruske oružane snage počele su s napadima na ukrajinsku infrastrukturu. Meta napada postali su energetski objekti, industrija odbrane, vojna komanda i komunikacioni objekti širom Ukrajine.

Stanje u Ukrajini je napeto, s gotovo svakodnevnim upozorenjima o vazdušnim napadima, što dodatno doprinosi nesigurnosti i teškoćama s kojima se suočavaju građani u svakodnevnom životu.

VELIKOALBANSKI PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ Okupatoru u Prištini dao je sve ono što nije nijedna vlast još od Drugog svetskog rata!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA