Najnovije

OLIVER STOUN: Oduševljen sam Putinom!

LOS ANĐELES - Kultni američki filmski režiser Oliver Stoun smatra da je Rusija prirodni saveznik SAD i da je tragedija što Amerika nanosi štetu i Rusiji i sebi.
Putinov fan: Oliver Stoun (Tehnological.com)

Putinov fan: Oliver Stoun (Tehnological.com)

Stoun smatra da je Vladimir Putin "vratio rusku državu iz ruku bandita", koji su je uzeli pod svoje tokom devedesetih godina, posle pada Sovetskog saveza. - To je Rusima vratilo osećaj pouzdanja, harmoničnosti i ponosa. U 90-im godinama ekonomija Rusije pala je na nivo Holandije, a to je jako malo za tako veliku državu. U tom smislu, oduševljen sam Putinom kao jakim čovekom - naveo je on u intervjuu za ruski "Vesnik". Stoun kaže da mu se posle raspada Sovjetskog Saveza ponovno pojavila nada da će doći promena, ali da je predsednik DŽordž Buš mlađi "izopačio sve ono u šta je verovao u detinjstvu i mladosti". Američku režiser ističe da je mnogo Rusa poginulo u Ukrajini tokom Drugog svetskog rata boreći se protiv nacista, ali i protiv onih Ukrajinaca koji su pomagali Nemcima. - Amerikanci ne znaju i ne shvataju da je Rusija spasila svet od Hitlera, da su Rusi uništili njegovu vojsku. Mislim da je to što su Rusi uništili veći deo nemačke tehnike spasilo u najmanju ruku milion američkih života, naglasio je Stoun. Da je SSSR posle uništenja Nemaca kod Kurska i Staljingrada samo prisilio protivnika na povlačenje, dakle, da nije krenuo dalje, navodi Stoun, prepustio bi saveznicima da završe rat. - Toga su se bojali i Čerčil i Ruzvelt. To bi promenilo svu prirodu oholosti SAD koje su se posle Drugog svetskog rata našle u pobedničkoj i moćnoj poziciji. Moramo zahvaliti Rusima, biti njihovi saveznici i verovati im, poručuje Stoun. On smatra da američki predsednik Trumana i elite, u obliku biznismena sa Vol Strita, nisu pokazala ni mrvicu zahvalnosti Rusima. - Američki bogataši i bankari uvek su mrzeli Rusiju i komunizam. Truman je, istupajući u senatu 1942. godine rekao: 'Neka se samo sovjetska i nemačka vojska međusobno ubijaju, to nam ide na ruku', podseća Stoun. On ukazuje da mnogi u Americi nemaju zapravo pravu predstavu o Rusiji i "do danas misle da tamo postoji samo Sibir, kao i da po ulicama hodaju medvedi". Stoun pozdravlja činjenicu da je Rusija dala azil Snoudenu i ukazuje da on više nije imao gde da ide. - Ranije se azil mogao naći u Brazilu, Francuskoj, Švajcarskoj ili Švedskoj. Sad se to više nije slučaj. Svugde je američki uticaj, pojašnjava on.
Pročitajte još:

Vladimir Putin: Rusija neće skrenuti sa označenog puta, ali ni ne želi ni sa kim da se svađa

Bosanac zaspao za volanom a onda se dogodilo…

Oliver Stoun, autor "Voda", "DŽej-Ef-Keja" (Ubistva Kenedija), "Niksona" i mnogih drugih kultnih filmova, upravo predstavlja svoj novi dokumentrani film "Neispričana istorija SAD". Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA