Najnovije

Vuk Bojović dobija ulicu

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović predložio je Skupštini grada da jedna ulica u Jagodini ponese ime nedavno preminulog direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića (1940-2014).
Vuk Bojović (printskrin Jutjub)

Vuk Bojović (printskrin Jutjub)

Stevanović u obrazloženju naovodi da "inicijativu pokreće u ime lokalne samouprave" i ističe da je Bojović "dao nemerljiv doprinos izgradnjo ZOO vrta u Jagodini, od ideje, saveta, sugestija do poklona većeg broja raznih životinja". - Time je omogućio početak rada ZOO vrta u Jagodini, zbog čega je u znak zahvalnosti i poštovanja od strane Skupštine grada dobio i zvanje Počasni građanin 2006. godine, navodi Stevanović. Otvaranje ZOO vrta u Jagodini, uz veliku i nesebičnu pomoć Bojovića, predstavljalo je prvorazredni događaj ne samo za grad Jagodinu i Pomoravski okrug već i za šire područje Srbije, pre svega južno od Beograda, navodi Stevanović. - Za doprinos koji je dao da grad Jagodina postane još poznatije mesto, ne samo po privrednim potencijalima već kao i turističklo mesto u Srbiji, Bojović zaslužuje da jedna ulica u Jagodini nosi njegovo ime, ističe Stevanović. Stevanović predlaže da to bude ulica u neposrednoj bližini ZOO vrta u Jagodini, sadašnja ulica Stevana Ivanovića, koja bi promenila naziv.
Pročitajte još:

Gvozden Radenković novi direktor ZOO vrta!

Stevanović je visoki funkcioner Jedinstvene Srbije, čiji je predsednik i predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma i koja ima većinu u Skupštini i nike ne sumnja da će ovaj predlog proći. Sednica Skupštine grada je zakazana za 9.oktobra u 10 sati. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA