Najnovije

Skoro 2.000 policajaca čuva CG gejeve

PODGORICA - Učesnici Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 2. novembar, šetaće istom rutom kao i prošle godine jer je procena policije da je trasa od hotela "Crna Gora" do zgrade stare vlade najlakša za obezbeđenje, a čuvaće ih 1.800 opremljenih policajaca.
(Buka.com)

(Buka.com)

Maršutu od 1.400 metara su  i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije, koji su se tokom prvog "Prajda" u crnogorskoj prestonici uverili da je to najbolja deonica za bezbednu šetnju učesnika te manifestacije. Operativni štab policije već je napravio i plan obezbeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i delu grada preko Morače. Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni "policijski čas”, pa će, kako je planirano, satima pre održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada. Podgoričkom dnevniku je u vrhu Uprave rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.
Pročitajte još:

Teroristički napad u Makedoniji, ispaljeni projektili na zgradu vlade!

Hrvatski vojnik se polio benzinom i zapalio na protestu usred Zagreba

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mera i žestokih sukoba policije sa protivnicima "Prajda". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA