Najnovije

NAPETO: Jevrejski ektremisti pokušali napad na Al-Aksu!

Jevrjeski verski ekstremisti pokušavaju da zauzmu jerusalimsku džamiju Al-Aksa - treću po značaju (odmah posle Meke i Medine) svetinju muslimana. Pokušaj zauzimanja džamije „na juriš“ predvodi radikalni desno orijentisani poslanik Moše Fejglin iz partije Likud. Pod njegovom „komandom“ je nekoliko desetina istomišljenika, a prvo se na udaru našao kompleks Al-Haram aš-Šarif (Blagorodno svetilište).
Pokušaj napada na Al-Aksu (www.trt.net.tr)

Pokušaj napada na Al-Aksu (www.trt.net.tr)

Četiri učesnika „juriša“ već su privedena. Izraelska policija je „do daljeg“ potpuno potpuno blokirala prilaze džamiji. Prvi put posle 1967. godine. Situacija je i dalje napeta. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je da se u Jerusalim dovedu policijska pojačanja iz provincije. Do zaoštravanja situacije je došlo nakon atentata na rabina Jehuda Glika koji se zalaže za pravo Jevreja da se mole na Hramovnoj Gori.
Pročitajte još:ČEŠKA: Stranke i javne ličnosti pokrenule peticiju za oslobađanje ŠešeljaMađari prete da će izaći iz Evropske unije!
Glik je teško ranjen, a agenti izraelske službe bezbednosti odmah su likvidirali napadača. Jevrejski ekstremisti su desetine puta npadali Al-Aksu. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA