Najnovije

(VIDEO) Pogledajte kako je ruski akcioni glumac pucao po Donjecku!

Ukrajinske vlasti podigle su dve optužnice protiv poznatog ruskog akcionog glumca Mihaila Poročenkova, za koga tvrde da je učestvovao u napadu na aerodrom u Donjecku i organizovao tzv. „safari na ljude“.
Mihail Poročenkov (Foto: Jutjub)

Mihail Poročenkov (Foto: Jutjub)

  Kao glavni dokaz, ukrajinske vlasti navode video snimak koji se pojavio na internet sajtu Jutjub, kao i video intervju novinske agencije ANNA u kome novinar tvrdi da je Poročenkova pronašao na prvoj liniji fronta aerodroma u Donjecku. Prvi video snimak pokazuje Poročenkova sa borcima samoproglašene Donjecke narodne republike, gde daje izjave podrške, a zatim puca iz teškog mitraljeza "Kord" kalibra 50. Poročenkova, koji je poznat po ulogama komandosa u ruskim ratnim filmovima, ukrajinske vlasti optužuju za učestvovanje u terorističkim aktivnostima za šta je zaprećena kazna od 8 do 15 godina zatvora. Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) tvrdi da ima dokaze da je Poročenkov upotrebljavao vatreno oružje za lov na civile u Donjecku. „Imamo dokaze da je Poročenkov, ne samo počinio zločine na Donjeckom aerodromu, već da je organizovao „Safari“ tokom kojeg je pucao na civile“, tvrdi savetnik šefa SBU Markijan Libkivski. On tvrdi da je Poročenkov platio borcima DNR 50.000 dolara kako bi mu organizovali „Safari“.
Pročitajte još:ČEŠKA: Stranke i javne ličnosti pokrenule peticiju za oslobađanje ŠešeljaMađari prete da će izaći iz Evropske unije!
Vlasti samoproglašene Donjecke narodne republike demantovale su da je Poročenkov učestvovao u realnoj vojnoj akciji i objasnili da nije reč o snimcima prave borbe. I sam Poročenkov je rekao da nije učestvovao u borbama već da je u Donjecku bio da odnese lekove i humanitarnu pomoć. „Snimci nisu načinjeni u borbi. Reč je o spinovanju“, rekao je Poročenkov. Iako se poznati glumac nalazi u Rusiji gde mu ne preti opasnost od hapšenja, Poročenkov će se najverovatnije, na zahtev Ukrajine, naći na međunarodnoj poternici. To će značiti da bi, ukoliko napusti Rusiju, bio uhapšen i izručen Ukrajini. Izvor: Srbija Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA