Najnovije

Četiri Hrvatice promenile veru i ratuju u Siriji!

Dnevnik Nove TV objavio je, pozivajući se na neslužbene izbore, da se među četiri mlade žene koje se bore u Siriji i Iraku nalazi jedna osoba iz Čakovca, a tri iz Zagreba, prenosi index.hr.
Hrvatice pristupile džihadistima (Foto: Rudaw)

Hrvatice pristupile džihadistima (Foto: Rudaw)

Posle vesti da je u vazdušnim napadima u Siriji ranjena i 27-ogodišnja Hrvatica, prva potpredsednica Vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić otkrila da se ukupno četiri hrvatske državljanke nalaze na području Islamske države. Prema neslužbenim informacijama jedna od tih devojaka je iz Čakovca, a tri su iz Zagreba. Za sada je javnosti poznat samo identitet ranjene 27-godišnje Hrvatice. "Podatak je da su ukupno četiri žene na strani ISIL-a, ne u borbi, dakle nisu išle kao borci, već su se udale tamo i žive s borcima ISIL-a. One su na teritoriji ISIL-a, mi informacije pratimo, imamo informacije o njima putem naših službi i pratimo njihovu eventualnu komunikaciju s bilo kime u Hrvatskoj. Htela bih reći da njihovi roditelji imaju već dovoljno muka i briga tako da plediram da ih ne uznemiravate previše jer sa sigurnosnog stanovišta to je pokriveno, a o ostalome možete misliti kako je. Dakle, sva četiri slučaja pratimo", rekla je ministarka Pusić o ovom slučaju.
Pročitajte još:Ruski “migovi“ dolaze na paradu u Beograd!Astronauti kažu da se dim i požari u Ukrajini mogu videti iz svemira!
"Pitanje je radi li se o ženama koje treba spasiti ili sankcionisati?", javno se zapitala ministrica Pusić. Naime, za sada jedino Velika Britanija ima jasnu politiku oduzimanja pasoša. Članice Evropske unije još se konsultuju oko ovog pitanja. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA