Najnovije

U Novom Sadu organizovan Forum mladih lidera Srbije i Rusije

NOVI SAD - Fondacija „Dostojanstvo“ i „Srpski kod“ organizovali su u Novom Sadu i u Sremskim Karlovcima Forum mladih lidera Srbije i Rusije.
Učesnici srpsko-ruskog foruma

Učesnici srpsko-ruskog foruma

Osnovna ideja ovog skupa je susret mladih srpskih i ruskih lidera iz oblasti politike, ekonomije, preduzetništva, medija, upravljanja državom i kulture, i njihovo međusobno upoznavanje sa ciljem razvoja bratskih i suštinski bliskih odnosa dvaju naroda. Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, kao jedan od učesnika Foruma je istakao da je ideja vodilja ovog skupa sažeta u nama zajedničkoj staroslovenskoj reči KREPOST koja označava duhovnu snagu, časnost, odlučnost, postojanost i utvrđenje kao osnovni princip izgradnje budućih odnosa Srbije i Rusije. On je istakao da savremeni odnosi između Srbije i Rusije, pored tradicionalnih duhovnih i kulturoloških veza, moraju da budu zasnovani na logici ekonomskog interesa.
 Pročitajte još:

(VIDEO) Premijera novog filma Nikite Mihalkova u Beogradu

SVE IZVESNIJI SUKOB: Oko 2.000 četnika stiže u Novi Pazar!

„Projekat Južni tok je suštinski najvažniji projekat u 21. veku za odnose Srbije i Rusije. Za Srbiju on znači da ćemo postati regionalni energetski lider, a za Rusiju da će sa gasnim cevima prodreti duboko u region Srednje Evrope. Ukrajinska kriza je otvorila novi geopolitički proces u kome sve više evropskih naroda i država želi redefinisanje odnosa u Evropi, rekao je Parović i dodao da Rusija, u tom novom evropskom dogovoru predstavlja snagu, a Srbija simbol naroda i države koji jedini nije poklekao pogubnom uticaju briselske birokratije. forum 2Među mnogobrojnom delegacijom iz Rusije na Forumu su učestvovali i Sergej Pospelov, direktor Federalne agencije za mlade Ruske Federacije, Protojerej Sergij ŠESTIN, nastojatelj Kruticko Patriaršijsko podvorje-Sveruski Pravoslavni omladinski pokret, Mihail Degtjarov, deputat Državne dume Ruske Federacije, Avetisov Aleksej, Vserossiйskiй studenčeskiй korpus spasateleй, Nikolaj BASOV, direktor Rossiйskiй soюz selьskoй molodeži, Jegor Jakorjev, direktor Slet studenčeskoй molodeži, Vitalij Solonecki, savetnik Fond Gorčakov, Ana Daniljuk, predsednik Odbor za omladinsku politiku Lenjingradske oblasti, Maksim Paršin, predsednik Služba međuregionalnih veza Svetog sinoda za odnose društva i crkve i mnogi drugi. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA