Najnovije

NJegovom zakletvom se zaklinju srpski dobrovoljci u Donjecku

DONJECK - Zakletvu koja stoji na vratima srpskih dobrovoljaca u Donjecku napisao je pesnik Neven Milaković. Bivši voditelj TV Pink i bivši portparol MUP-a Radomir Počuča, koji se od nedavno nalazi u Novorusiji, objavio je fotografiju natpisa koji stoji na vratima prostorije u kojoj su smešteni srpski ratnici u Donjecku.
Neven MIlaković (Foto: Fejsbuk)

Neven MIlaković (Foto: Fejsbuk)

- Ja, Srbin po rođenju, življenju i opredeljenju, zavetujem se Amanetom i krvlju svojih predaka, čašću i budućnošću svojih potomaka, da neću ispustiti Krst Časni kojim su me Gospod i narod moj nebeski blagoslovili, da ću hoditi beskompromisno i neustrašivo stazom uskom i trnovitom, stazom koja vodi ka Golgoti, ali i prema Spasenju - napisano je na papiru koji su srpski dobrovoljci stavili a vrata. Pravda je utvrdila da je ova zakletva samo deo teksta "Zavet srpskom narodu" koji je napisao Neven Milaković. Ovo je nastavak tog teksta: - Da se neću prestrašiti mraka i utvara ovoga sveta kao ni milioni Svetitelja, Vitezova i Mučenika Srbskih prije mene, nego ću LJubavlju i Vjerom svojom blagodariti Svevišnjem što me udostojio da budem Srbin. Zavjetujem se da ću služiti Srpstvu i Svetosavlju svim svojim srcem i dušom, ne tražeći platu osim one kojom će me Gospod nagraditi. Zavetujem se da ću živeti za Srpstvo, a ne od Spbstva, za Otadžbinu, a ne od Otadžbine. Da ću se, sledeći Svetoga Cara Lazara odreći carstva zamaljskog, Carstva Nebeskoga radi. Spreman sam da svojim angažovanjem doprinesem ponovnom vaspostavljanju onih vrijednosti koje su učinile moj narod velikim i Božijim. To su na prvom mestu Hristoljublje i rodoljublje, vrline iz kojih proističu čestitost, mudrost, plemenitost, hrabrost i pravičnost...Osobine koje moraju krasiti svakog Srbina. Stvoritelj je rasuo moj narod po svim delovima ove naše planete kao domaćin koji se trudi da dobro seme dopre i do najskrovitije tačke njegove njive. Ja znam da je Svetinja koja nas spaja mnogo moćnija od daljine i granica koje su nam silom nametnute - glasi ceo Milakovićev tekst.
Povezana vest:(FOTO) Počuča otkrio šta piše na vratima srpskih dobrovoljaca u Novorusiji!(FOTO) Evo šta srpsko-francuska brigada u Novorusiji koristi kao otirač na vratima!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA