Najnovije

"Radovan Karadžić" na Palama?

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je otvorio studentski dom na Palama i predložio da taj dom nosi ime haškog optuženika Radovana Karadžića.

Dodik Mile (Foto: Media centar -mc.rs)

Dodik Mile (Foto: Media centar -mc.rs)

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je da je to "vizionarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenosi RTRS. "On je znao da bez univerziteta nema ni budućnosti", rekao je Dodik. Objekat su, pored Dodika, otvorili premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, kome se sudi u Hagu, LJiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.
Pročitajte još:
Prekinut štrajk policije, počinju pregovori
KONFLIKT U EU: Austrija tuži Britaniju zbog nuklearne elektrane!
 
Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata. Dodik je rekao da je zadovoljan što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra. Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, ali i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA