Najnovije

Ukrajinski pravoslavni raskolnici blagoslovili kurseve za snajperiste

Dva udruženja iz Dnjepropetrovske oblasti koja tesno sarađuju sa „episkopijom” tamošnjih pravoslavnih raskolnika – Ukrajinska asocijacija vlasnika oružja i Bratstvo pravoslavnih hrišćana – istupila su sa inicijativom da se u tom velikom gradu Ukrajine otvori „Hrišćnska škola za snajperiste i vatrenu obuku patriota”.
Foto: Fejsbuk

Foto: Fejsbuk

Objavljeno je da će obuka biti poverena „specijalistima koji su prošli front”. Obuka će po uprošćenoj proceduri biti omogućena svim koji imaju sopstveno oružje, ali i ostalima koji to požele, a dostave potrebne dokumente. Šef dnjepropetrovske filijale Ukrajinske asocijacije vlasnika oružja, Jurij Čajčenko, objavio je da su planovi i veći i dalekosežniji. „Planiramo da otvorimo kurseve i za đake. Moći  će da se upisuju svi, počev od prvih razreda srednjih škola. Naši treneri će decu prvo učiti rukovanju vazdušnim puškama i pištoljima” – precizirao je Čajčenko. Verovatno shvatajući da je teško povezati pravoslavni moral i pripremu snajperista, predsednik „Bratstva pravoslavnih hrišćana» Andrej Tujakov  pokušao je da objasni: „Otvaranjem škole ne kršimo hrišćanske zapovesti. Pravoslavni čovek ne sme biti kukavica. On mora biti u stanju da brani i sebe, i svoju porodicu, i svoju domovinu”.
Pročitajte još:Zapaljena prva džamija za homoseksualce!Srbin greškom pušten tri godine ranije iz austrijskog zatvora, sad ga mole da se vrati
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA