Najnovije

VUČIĆ: Nema zatvaranja Železare!

SMEDEREVO - Železara Smederevo neće biti zatvorena, a razgovori o pronalaženju strateškog partnera su pri kraju, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić zatraživši podršku radnika u tim pregovorima.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić očekuje da će pregovori o izboru strateškog partnera biti završeni najkasnije do kraja godine. - Srbija naravno nema i neće nikad imati novca za sve naše potrebe, ali država Srbija neće odustati i neće napustiti Železaru i nećemo je zatvarati. To je ono što mogu da vam kažem - rekao je Vučić radnicima Železare nakon sastanka sa rukovodstvom i predstavnicima reprezentativnih sindikata i obilaska pogona. On je rekao da ne može da kaže da su završeni razgovori sa potencijalnim strateškim partnerima, da postoje još jedna ili dve važne stvari u pregovorima, ne precizirajući o čemu je reč. Vučić je kazao da je Železara Smederevo bankama dužna 260 miliona evra, a 120 miliona evra ostalim dobavljačima i da bi te dugove Srbija morala da preuzme na sebe.
Pročitajte još:

Glas Rusije: Rusija i Kina će zajedno trgovati dijamantima

Rusija: Očekujemo nastavak izgradnje Južnog toka
Vučić je, tokom obilaska gradilišta gde će finska PKC grupa izgraditi fabriku kablovskih setova za komercijalna vozila u Smederevu, rekao novinarima da se o strateškom partnerstvu za Železaru, osim s američkim Esmarkom, razgovara i sa više ruskih kompanija, ali i sa onima iz Indije, pa čak se "otvaraju mogućnosti i za razgovore sa nekim kineskim kompanijama". - U ovom slučaju vodimo računa o radnicima Smedereva i to neće biti politička odluka - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara sa kojim potencijalnim partnerom su razgovori otišli najdalje i da li smo "bliži Istoku ili Zapadu" kada je reč o partneru. Svakako vredi ulagati u Železaru iako bi njeno zatvaranje "bilo najlakše rešenje", rekao je premijer. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA