Najnovije

Zapaljena prva džamija za homoseksualce!

Požar je oštetio prvi džamiju u Južnoj Africi namenjenu homoseksualcima, i to jedva mesec dana od otvaranja ove ustanove koja je otvorena i za hrišćane, a policija je najavila detaljnu istragu povodom ovog incidenta.
Ilustracija (foto: sharmeenobaidfilms.com)

Ilustracija (foto: sharmeenobaidfilms.com)

- Taj požar je zločinačko delo – rekao je osnivač “Otvorene džamije” Taj Hargi, teolog iz Južnoafričke Republike i direktor Centra za obrazovanje muslimana u Oksfordu. - Za sada nepoznate osobe su džamiju polile benzinom i naftom pa zapalile – istakao je Hargi i dodao su sigurnosne kamere uspele da zabeleže čitav događaj. DŽamija koja osim homoseksualnih vernika prima i heteroseksualce, ali i hrišćane otvorena je sredinom septembra uprkos otvorenim kritikama i pretnjama nasiljem. Samo nekoliko dana nakon njenog otvaranja, predstavnici gradskih vlasti su upozorili da bi džamija mogla da bude zatvorena zbog nepoštovanja gradskih propisa. Taj Hargi svoju “otvorenu džamiju” je opisao kao versku revoluciju koja sledi put južnoafričkog borca protiv apartheida Nelsona Mandele koji je 1994. godine preuzeo vlast nakon decenije rasističkog režima. Južnoafrička Republika ima 737.000 muslimana, odnosno prema zvaničnim podacima oni čine 1,5 odsto stanovništva ove države.
Pročitajte još:VIRUS EBOLE NIJE SLUČAJAN: Velika je mogućnost da je SAD izvršio biološki napad na čovečanstvo!DRUGI SNIMAK: Vučića i „Kobre“ žandarmi držali zatočene u haustoru!
Izvor: Telegraf.rs / Hina

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA