Najnovije

EULEKS proverava masovnu grobnicu u Piskoti

PRIŠTINA – Stručnjaci Euleksa i osoblje Odeljenja za sudsku medicinu na Kosovu danas su izašli na teren u selu Piskota, u blizini Đakovice, i počeli da proveravaju informacije Tužilaštva za ratne zločine Srbije o sumnji da se na toj lokaciji nalazi masovna grobnica srpskih civila.
Euleks (Foto: JuTjub)

Euleks (Foto: JuTjub)

Portparolka Euleks, Dragana Nikolić Solomon, u razgovoru za Radio Slobodna Evropa nije mogla da komentariše ovu istragu jer je u toku. Iz tužilaštva Srbije saopštili su da je Euleks ovim povodom doneo naredbu za ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na definisanoj lokaciji. To je potvrdio direktor sudske medicine Arsim Geržaliju iz Odeljenja za sudsku medicinu na Kosovu, čije se osoblje zajedno sa stručnjacima Euleksa već nalazi na terenu i proverava informacije o postojanju jedne takve grobnice u Piskoti. „Jutros su zatražili tehničku pomoć od nas. Ekipa Euleksa je izašla na teren zajedno sa osobljem našeg odeljenja”, kazao je on.
Pročitajte još:Preko dve tone marihuane sa Balkana bačeno u Jadransko more
Gerdžaliju, koji je donedavno bio član vladine Komisije za nestale, dodao je da do sada nije bilo informacija u vezi navoda o postojanju masovne grobnice u Piskoti. „Tačna lokacija nije pomenuta. Znači, nikada nisam čuo o tačnoj lokaciji. Ali, sigurno su sada stigli novi detalji od srpske strane koji su predstavljeni Euleksu i to je možda i bio razlog da se izađe na teren”, kazao je on za RSE. Iz Udruženja nestalih Srba na Kosovu izražavaju zadovoljstvo da je, kako kažu, i na Kosovu „počelo da se kopa”. Srpsko tužilaštvo je ranije saopštilo da raspolaže infomacijama da bi eventualni posmrtni ostaci na ovoj lokaciji mogli da pripadaju žrtvama zločina pripadnika OVK u logoru „Likovac”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA