Najnovije

IDEALAN DORUČAK: Pljeskavice od tikvica

Zbog svoje nežne građe, tikvice su veoma osetljivo i lako kvarljivo povrće. Čuvajte ih neoprane u plastičnim vrećicama u frižideru, ali ne duže od sedam dana. I najmanja oštećenja sjajne kože, veoma brzo dovode do propadanja i kvarenja. Lako se zamrzavaju, uz prethodno kratko blanširanje.
Foto: gurmania.ru

Foto: gurmania.ru

Sastojci 400 g tikvica 75 g brašna 40 g parmezana 1 veza vlašca 1 veza peršunovog lišća 1 jaje 2 kašičice origana so biber muskatni oraščić ulje za prženje
Pročitajte još:6 načina da neutrališete zadah od crnog lukaBaklava sa pudingom od vanile5 najvećih grešaka koje skoro svi pravimo pri korišćenju frižidera
Priprema Tikvice narendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da se ocede od soka. U činiji pomešati jaje, brašno, začine i sir. Dodati iseckane začinske trave, tikvice, promešati i ispržiti pljeskavice u vrelom ulju. Staviti na papirni ubrus da upije višak masnoće i servirati na tanjir. Prijatno! Izvor: kuhinjica

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA