Najnovije

Ovo je zvanično najbolje mesto za život!

LONDON - Australijska prestonička teritorija u kojoj je glavni grad Kanbera je najbolje mesto za život, prema najnovijem izveštaju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u okviru kog je rangirano 362 regiona iz 34 zemlje članice OECD-a.
"Raj na zemlji" (opušteno.rs)

"Raj na zemlji" (opušteno.rs)

Među tim regionima, Kanbera je najbolje mesto po kvalitetu života, a kada je reč o državama, Australija je na samom vrhu liste, za kojom sledi Norveška, prenosi britanski javni servis "Bi-Bi-Si". Najbolje životne uslove, OECD računa na osnovu devet pokazatelja, među kojima su ekonomsko blagostanje, prihodi, obrazovanje, zaposlenost, bezbednost, zdravlje i životna sredina. Još pet autralijskih gradova, među kojima Sidnej, Melburn i Pert, našlo se na listi vodećih 10 regiona sa najboljim kvalitetom života, dok su se na dnu lestvice našle meksičke države.
Pročitajte još:Šta je zajedničko Dmitriju Rogozinu i Novom Sadu!?
Na listi najgore rangiranih zemalja sa najtežim životnim uslovima našli su se Meksiko, Turska, Mađarska, Poljska i Slovačka, javlja britanski javni servis. - Životni standardi su i dalje različiti u mnogim ekonomski razvijenim zemaljama jer se siromašniji regioni bore da uhvate korak sa bogatijim, navodi se u izveštaju OECD-a Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA