Najnovije

Crna Gora: Zabranjena tri broja Informera

PODGORICA - Osnovni sud u Podgorici trajno je zabranio objavljivanje sadržaja iz tri izdanja Informera, zbog ugrožavanja javnog morala, ugleda i časti čoveka, i kršenja Ustavom zagarantovanih prava i sloboda direktorke MANS-a Vanje Ćalović.
Informer zabranjen (Foto: pvportal.me)

Informer zabranjen (Foto: pvportal.me)

Sudija podgorickog Osnovnog suda Nenad Vujanović trajno je zabranio distribuciju već objavljena tri broja tog lista za 27,28 i 29. novembar. Vujanovic je, obrazlažući odluku, rekao da sadržina fotografija i tekstova koji se objavljuju u Informeru narušavaju javni moral društva, napominjući da je apsurdna situacija u kojoj se povlače tekstovi koji su već objavljeni. “Delovali smo u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, nažalost zakonska ovlašćenja su takva kakva jesu, sa mnogo propusta”, kazao je Vujanović na izricanju presude, prenose podgoricki mediji. On je dodao i da se radi o dnevnim novinama, koje su dostupne deci, i da ne stoji tvrdnja Informera da ne znaju o kome se radi, jer u tekstovima ukazuju na to da se na spornim fotografijama nalazi Ćalovic.
Pročitajte još:Misterija: Ko šalje bespilotne letelice na Francuske nuklearke?Rusija daje Ukrajini popust na gas
Osnovna državna tužiteljka u Podgorici LJiljana Klikovac zatražila je od Osnovnog suda da zabrani distribuciju tekstova od 27, 28. i 29. oktobra. Osnovni sud je letos takođe zabranio distribuciju objavljenih tekstova Informera sa istom temom. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA