Najnovije

Šešelj igra šah dok čeka povratak, DSS poručuje raspoloženi smo za saradnju!

Lider radikala Vojislav Šešelj najverovatnije sutra dolazi u Beograd posle 11 i po godina provedenih u Haškom tribunalu. Čekajući da se završe procedure oko njegovog puštanja na privremenu slobodu, partijskim saborcima je preneo da će vreme do polaska u Srbiju provesti igrajući šah sa zatvorenicima. Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla je da bi mogli da sarađuju u odbrani Ustava, jer je SRS rame uz rame sa DSS učestvovao u njegovom donošenju pre osam godina.
Vojislav Šešelj (printskrin: RTS)

Vojislav Šešelj (printskrin: RTS)

Pre nego što uđe u avion iz Amsterdama za Beograd treba da mu bude podešen pejsmejker koji mu je ugrađen pre dve i po godine. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić rekao je da je „ono što nije moglo za skoro 12 godina sada urađeno za 12 sati, koliko je trajao postupak traženja garancija od Vlade i donošenja odluke“. - Verovatno bi Šešelj već bio kod kuće da nije bilo preporuke lekarskog saveta da se to izvršenje odloži za nekoliko dana. Hagu je odgovaralo da stavi tačku na slučaj i da se oslobodi balasta celog procesa, pa su našli razlog u zdravstvenom stanju optuženika - rekao je LJajić. - Vlada se ponašala profesionalno i odgovorno. Sam premijer je na sednici Vlade rekao da broj lekara nije ograničen i da pošaljemo doktora koliko god Šešelj želi. LJajić je objasnio da je Vlada htela da pošalje policajce i čoveka iz ambasade da prate Šešelja, što je on odbio. Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je juče da je Šešelja trebalo osloboditi još pre četiri godine, ali i da postoje oni koji smatraju da bi mogli da iskoriste njegovo oslobađanje za izazivanje sukoba. - To ne može da destabilizuje državu i Vladu. Oslobađanje Šešelja je više nego jasna poruka da pravo ne znači ništa. Haški tribunal se svih ovih godina koristi u političke svrhe - rekao je Vulin.
Pročitajte još:Šešelj sutra dolazi u SrbijuSKANDAL: Strane službe špijunirale vojne tajne Srbije!
On je poželeo Šešelju da se što pre oporavi i pobedi bolest, vrati se normalnom životu i radi ono što misli da je dobro, ali je dodao da se nada da će to biti na normalan civilizovan način. Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta osudio je juče izjavu predsednika Hrvatske Ive Josipovića da je žalosno što Šešelj nije osuđen: - Licemerno je da takvu izjavu daje predsednik države koja etničko čišćenje Srba slavi kao nacionalni praznik. Da li Josipović žali što Franjo Tuđman, Ante Gotovina i drugi hrvatski zvaničnici nisu osuđeni zbog etničkog čišćenja Srba i mnogobrojnih zločina? Ne, nego ih slave kao ratne heroje. Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla je da su pojedinci iz SRS vrlo raspoloženi za saradnju sa DSS. Dodala je da je tema na kojoj bi mogli da sarađuju odbrana Ustava, jer je SRS rame uz rame sa DSS učestvovao u njegovom donošenju pre osam godina. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA