Najnovije

Apel studentima za prekid blokade na filozofskom fakultetu

BEOGRAD - Senat Univerziteta u Beogradu apelovao je danas na studente filozofskog fakulteta da prekinu sa blokadom i da razgovorima sa legitimnim predstavnicima kolega nađu rešenja kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje tog fakulteta.
Filozofski.rs

Filozofski.rs

Uprava fakulteta je prihvatila izvorne zahteve studenata, ali se svakim danom pojavljaju novi te se tako dovodi u pitanje čitav zimski semestar, rečeno je na sednici Senata Univerziteta u Beogradu. Senat je odbrio akreditaciju novog master programa "Računarstvo u društvenim naukama" u okviru Univerzitetu u Beogradu. Nastava za 35 sudenata, koji će biti oslobođeni od plaćanja školarine, počeće, kako je rečeno, u letnjem semestru naredne godine. Takođe, smanjena je školarina u okviru master studijskog programa "Obrazovne politike" i umesto 120 hiljada dinara, iznosiće 98 hiljada dinara, a biće organizovan i novi upisni rok. Odobren je i drugi upisni rok za doktorske studije na studijskim programima gde je ostalo nepopunjenih mesta koji će trajati do 15.novembra.
Pročitajte još:

Kakav to novi sukob očekuje Srbiju i Albaniju?

Interesantno je, primetili su članovi Senata, da je zvanje redovnog profesora na ovoj sednici dobilo čak 11 profesora sa Medicinskog fakulteta, što se nije desilo u poslednjih pet godina. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA