Najnovije

DAPAČE: Josipović u žalosti zbog Šešelja!

OSIJEK - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da je obeshrabrujuće što Haški tribunal nije bio u stanju da okonča postupak protiv Vojislava Šešelja, a hrvatski premijer Zoran Milanović ističe da je kazneno delo apsolutno sve što je lider radikala tokom devedesetih izgovorio.
Ivo Josipović (Foto: JuTjub)

Ivo Josipović (Foto: JuTjub)

"Vrlo je žalosno i obeshrabljujuće da sud u koji su mnogi verovali zapravo nije bio u stanju da kroz te silne godine dovede postupak do kraja. Slično se dogodilo i kod (Slobodana) Miloševića. Ne znam da li su humanitarni razlozi takvi bili da se opravda njegovo puštanje. To neka bude na dušu onima koji su tu odluku doneli", rekao je Josipović za hrvatsku Nova TV. Premijer Zoran Milanović za istu je televiziju poručio da je kazneno delo sve što je Šešelj tokom devedesetih govorio.
Pročitajte još:(VIDEO) Pogledajte prvi Šešeljev govor po dolasku u Beograd!
"Odgovornost tog čoveka je toliko transparentna da na prvi pogled mogu postaviti pitanje zašto taj postupak već nije završen. Samo ono što je izgovorio u devedesetim godinama, što ne možete izvući iz konteksta, a što je poruka koja je bila upućena celoj javnosti i ljudima u Srbiji i Srbima u Hrvatskoj je kazneno delo", rekao je Milanović, a prenela Nova TV. Lider SRS doputovao je danas u Beograd iz Haškog tribunala koji ga je posle gotovo 12 godina pustio na privremenu slobodu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA