Najnovije

Nemački nobelovac Gras: Danas bi bio protiv bombardovanja Srbije, svet se nalazi u Trećem svetskom ratu!

BEOGRAD - Nemački nobelovac Ginter Gras poručio je da bi danas bio protiv bombardovanja 1999. godine, te istakao da je trebalo predvideti da će akciju predvoditi SAD i da se neće zaustaviti na Kosovu, već da će se proširiti na Srbiju.
Ginter Gras (Foto: mardetinta.com)

Ginter Gras (Foto: mardetinta.com)

"To je bila moja pogrešna procena. Danas bih se sa dodatnim iskustvom sa američkim vojnim intervencijama i njihovim posledicama zalagao protiv bombardovanja", rekao je Gras u intervujuu nedeljniku "Vreme". On je rekao da je tada Srbija na Kosovu "sprovodila teror nad albanskim stanovništvom" i da je bio za to da to mora da se okonča. "Bio sam, međutim, protiv bombardovanja Srbije i Beograda, pogotovu kada su te čuvene kolateralne greške uzele maha", ukazao je Ginter. Govoreći o Jugoslaviji, Gras je kazao da je to bila jedina komunistička zemlja u kojoj su objavljivane njegove knjige jedna za drugom, te da se već po tome razlikovala od svih država Varšavskog pakta.
Pročitajte još:Vulin: Amerika poslala Šešelja da sruši Vučića!
On smatra da se svet nalazi u Trećem svetskom ratu, ciji početak ne može tačno da definiše, te da će se o njegovom početku raspravljati budući istoričari. "To je proces koji se razvija tiho i postepeno, koji se proteže od jednog do drugog bojišta koja su daleko jedno od drugoga, a ipak je kod svih očigledna nemoć politike i snaga privrede koja je preuzela primat", istakao je on. Nemački nobelovac naglašava i da ranije nikome ne bi na pamet palo da, na primer, konflikt sa Rusijom oko Ukrajine ima veze sa onim što se dešava u Siriji. "A povezani su zbog sveopšte nemoći politike da se problemi reše pregovorima. Ako je tu nafta, onda se napada, ako nema nafte, onda ne", zaključio je Gras. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA