Najnovije

Sledi borba za oslabađanje generala Lazarevića iz Haga!

HAG - Srbija pokušava da izdejstvuje puštanje generala Vladimira Lazarevića na slobodu iz Haškog tribunala, s obzirom na to da je i njemu ozbiljno narušeno zdravlje.
General Vladimir Lazarević (RTS)

General Vladimir Lazarević (RTS)

Članovi porodice, advokati koji su branili Lazarevića u Hagu, zajedno sa državnim organima Srbije i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom LJajićem pokušavaju da od Tribunala izdejstvuju da Lazarevića što pre pusti na slobodu.

Poslednjih dana su pojačane aktivnosti za oslobađanje Lazarevića zbog znatnog pogoršanja njegovog zdravlja, dok pravnici veruju da je njegovo oslobađanje realno, jer se inače i bliži rok kada bi Lazarević mogao da izađe na uslovnu slobodu.
Pročitajte još:

OBRAZ: Danas je trostruka radost za Srbstvo

Zdravlje Lazarevića narušeno je već nekoliko godina, zbog čega je u poslednja tri meseca više puta bio pod stalnim bolničkim nadžorom lekara u Ševeningenu. Haški tribunal je 2009. godine osudio Lazarevića na 15 godina zatvora po komandnoj odgovornosti za “nasilni progon Albanaca sa teritorije Kosova i Metohije u korist Srba”. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA