Najnovije

Dačić: Borba protiv anisemitizma

BERLIN - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Berlinu da će Srbija, kao naredna zemlja predsedavajuća OEBS-u, učiniti sve da ova organizacija ostane jedan od lidera u borbi protiv antisemitizma i odlučni čuvar sećanja na Holokaust.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Dačić je na Konferenciji na visokom nivou posvećenoj desetogodišnjici Berlinske deklaracije o antisemitizmu koja se održava naglasio da je čak i u drugoj deceniji 21. veka, antisemitizam i dalje rasprostranjen fenomen, saopštilo je Ministarstvo. „Antisemitizam danas poprima nove forme i izraze, koji zajedno sa drugim oblicima netolerancije, predstavljaju ozbiljnu pretnju demokratiji, opštim civilizacijskim vrednostima i konačno, sveobuhvatnoj bezbednosti“, kazao je Dačić. On je istakao da politički lideri imaju najveću odgovornost u borbi protiv antisemitizma i da je ključni element takve borbe prevencija.
Pročitajte još:Vučić: Nisam siguran da ćemo uspeti sa reformama javnih preduzeća
„Obaveza nas kao lidera, mora biti da delujemo pre svega preventivno, putem obrazovanja mladih, koji formiraju sliku stvarnosti pod uticajem najrazličitijih faktora, koji su često van uticaja institucija i društva“, naveo je srpski ministar. Dačić je najavio da će se Srbija koja će sledeća predsedavati OEBS-u posvetiti borbi protiv antisemitizma i čuvanju sećanja na Holokaust. „U tom cilju ćemo se zalagati da OEBS nastavi da produbljuje saradnju sa svim reprezentativnim institucijama pod okriljem Ujedinjenih nacija, Evropske unije i Saveta Evrope, kao i drugim relevantnim vladinim i nevladinim organizacijama“, rekao je Dačić. Šef srpske diplomatije zahvalio je ministru spoljnih poslova Nemačke frank-Valteru Štajnmajeru, predsedniku Švajcarske i predsedavajućem OEBS Didijeu Burkhalteru i direktoru ODIHR Mihaelu Linku, na organizovanju konferencije u Berlinu i na njihovim izlaganjima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA