Najnovije

Policiji manje plate

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da nijedna kategorija službenika u javnom sektoru neće biti izuzeta od smanjenja plata, pa ni policija.
Policiji manje plate (Novinenovosadske.com)

Policiji manje plate (Novinenovosadske.com)

"Ministarstvo čvrsto stoji iza stava da nijedna kategorija službenika u javnom sektoru neće biti izuzeta od smanjenja plata. Potpredsednica vlade Kori Udovički apsolutno ni u jednom trenutku nije najavila nikakvo povećanje koeficijenata zarada policiji ili bilo kojoj drugoj kategoriji zaposlenih kao kompenzaciju za smanjenje plata od 10 odsto", navodi se u saopštenju Ministarstva. Povodom navoda u medijima da će kroz povećanje koeficijenata zarada anulirati smanjenje plata u policiji, Ministarstvo je navelo da je policiji još letos jedan dodatak na zaradu, koji su primali godinama unazad, pretvoren u deo stalne zarade, i to u umanjenom iznosu. "O tom dodatku govori se kao da je kompenzacija za sadašnje umanjenje od 10 odsto, a zapravo zbog njegovog smanjenja zaposlenima u policiji je u toku 2014. godine, zarada smanjena za više od 10 odsto", navodi Ministarstvo u saopštenju.
Pročitajte još:Hong Kong: Demonstranti objavli da idu na PekingOboren helikopter, preti sukob Jermenije i Azerbejdžana!
Ministarstvo je, takođe, zahvalilo svim zaposlenima u Srbiji, a naročito policiji, na razumevanju da u ovim teškim danima svi moramo da ponesemo teret izgradnje države koja će biti održiva i prosperitetna. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA