Najnovije

Holandija demantuje: Ruski avioni nisu ušli u vazdušni prostor Estonije i Litvanije

AMSTERDAM - Ministarstvo odbrane Holandije opovrglo je svoje saopštenje o presretanju ruskog aviona koji je, navodno, narušio vazdušni prostor zemlje i bio presretnut holandskim lovcima, javo je danas ruski radio "Glas Rusije".
Ruski Suhoj (Foto: ellitesecurity.org)

Ruski Suhoj (Foto: ellitesecurity.org)

Ministarstvo je saopštilo da avion nije ušao u vazdušni prostor Estonije i Litvanije. Ranije je bilo saopšteno da su dva holandska lovca F-16 , koji pripadaju patrolnim snagama NATO-a za oblast baltičkih država, presrela ruski transportni avion "Iljušin", koji je leteo u blizini vazdušnih prostora Estonije i Litvanije. Pošto je presretnut, u sredu uveče, "Iljušin" je odleteo u pravcu ruskog grada Kalinjingrada, navedeno je u saopštenju. Holandska vlada je navela prethodno i da je ruski avion leteo u međunarodnom vazdušnom prostoru, ali da se veoma približio prostorima dve zemlje, a da ranije nije objavio plan leta, prenele su agencije.
Pročitajte još:(FOTO/VIDEO) SRCE TAME: Rusi ušli u misterioznu rupu u Sibiru i snimili ovo
Rusko Ministarstvo odbrane je, takođe, naglasilo da je njihov avion ostao u međunarodnom vazdušnom prostoru. Ministarstvo odbrane Rf je saopštilo da je avion izvršavao po ustaljenoj maršruti nad neutralnim vodama Baltika planirani let iz Pskova u Kaliningradsku oblast na zapadu Rusije, što odgovara međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Prošlog meseca, NATO je saopštio da je tokom ove godine, presretnuto više od 100 ruskih aviona, tri puta više nego 2013. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA