Najnovije

Samardžić: U Srbiji prava opozicija ne postoji!

BEOGRAD - Članovi Inicijativnog odbora Državotvornog pokreta Srbije, bivši čelnici DSS, poručili su danas da je cilj formiranja te stranke stvaranje alternative na političkoj sceni Srbije jer prava opozicija ne postoji.
Slobodan Samardžić (Foto: JuTjub)

Slobodan Samardžić (Foto: JuTjub)

Slobodan Samardžić, donedavno potpredsdenik DSS koji je napustio stranku nakon što je na njeno čelo izabrana Sanda Rašković Ivić, je na konferenciji za novinare rekao da je cilj DPS-a sprovođenje politike neutralnosti u skladu sa politikom DSS za vreme mandata Vojislava Koštunice. "To znači da Srbija ne treba da pristupa nikakvim političkim i vojnim savezima, dakle, ni Evropskoj uniji ni NATO savezu", istakao je Samardžić. "Kao što nije bilo političkih alternativa u Srbiji devedesetih godina, tako nema ni danas, ni u parlamentu ni van parlamenta", rekao je Samardžić. "Državotvorni pokret Srbije odriče se saradnje sa svim stankama režima u Srbiji", istakao je član Inicijativnog odobora te stranke, Slobodan Samardžić na konferenciji za novinare. On je dodao da reč "pokret" u nazivu stranke ukazuje na saradnju sa brojnim akterima u cilju pokretanja društvene akcije, a da "državotvorstvo" simbolizuje očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i pitanje Kosova i Metohije.
Pročitajte još:Izetbegović: Dodik neprihvatljiv kao partner
Pored Samardžića na konferenciji za novianre prisustvovali su i drugi članovi Inicijativnog odbora DPS-a, Milica Vojić-Marković, Petar Petković...bivši visoki funkcioneri DS S. Na konferenciji je predstavljen i Proglas o osnivanju DPS koji su podržali i bivši lider DSS Vojislav Koštunica, akademik Matija Bećković, muzičar Bora Đorđević i drugi. Učesnici konferencije naglasili su da će uskoro početi sa sakupljanjem potpisa za pristupanje DPS-u, a potom formiranjem programa i stranačkih organa. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA