Najnovije

Britanski premijer Kameron uporedio Ruse sa nacistima!

SIDNEJ - Dejvid Kameron, britanski premijer, napravio je žestoki uvod u dvodnevni samit G20 koji danas počinje u Australiji.
(Foto: columnist.org.uk)

(Foto: columnist.org.uk)

- Rusko delovanje u Ukrajini je neprihvatljivo. Moramo da budemo jasni u vezi sa onim sa čime imamo posla. U pitanju je velika država koja maltretira manju u Evropi. Videli smo posledice toga u prošlosti i trebalo bi da naučimo istorijske lekcije i osiguramo da se to ne ponovi - rekao je britanski premijer Dejvid Kameron upoređujući tako sadašnju Rusiju sa Nemačkom pod Adolfom Hitlerom. Kameron je veoma sličnu izjavu o tome da ruski predsednik Vladimir Putin maltretira manje države dao neposredno nakon obaranja malezijskog putničkog aviona sredinom jula u istočnoj Ukrajini, koju kontrolišu proruske snage. NJegov stav bi mogao da dovede do usijanja ionako već komplikovanu situaciju na samitu G20 na koji dolaze svetski lideri. Šef vlade Velike Britanije planira da večeras u Brizbejnu napadne Putina, u vezi sa onim što Kameron vidi kao nastavak ruske agresije na Ukrajinu kroz doturanje teškog naoružanja i tenkova separatistima. Pre polaska za Brizbejn, Kameron se na poziv premijera Tonija Abota obratio poslanicima australijskog parlamenta u Kanberi, gde je izjavio da ne veruje u vojno rešenje krize. On je ubeđen da će sankcije protiv Rusije imati efekta. Australija je uputila tri ratna broda prema svojoj severnoj obali nakon što su se tu pojavili ruski brodovi kao „prethodnica“ Putina. Premijer Abot je izjavio da je pojavljivanje četiri ruska broda deo rastuće vojne pretnje od Rusije. Rusija je upozorila Francusku na ozbiljne posledice ako Pariz ove nedelje ne bude isporučio nosač helikoptera, čime su programirane i konfrontacije sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom na samitu.
Pročitajte još:

UKRAJINSKI GENERAL: Od početka godine već imamo 5.500 dezertera

Moskva zvanično osudila Haški tribunal zbog Šešelja

Skup lidera G20 obezbeđivaće 6.000 policajaca, a u Brizbejnu su juče već održane demonstracije Aboridžina koji traže svoja prava. Oni su među 27 organizacija koje su prijavile proteste tokom vikenda. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA