Najnovije

PAPA FRANJA: Pravoslavlje je bolesno!

ISTANBUL - Papa Franja je uoči posete Turskoj i pravoslavnoj Carigradskoj patrijaršiji, ocenio da je pravoslavlje bolesno i poručio da on ima lek za njegovo ozdravljenje.
(foto: Dnevnik.hr)

(foto: Dnevnik.hr)

Poglavar Rimokatoličke crkve boraviće u Ankari i Istanbulu od 28. do 30. novembra i tada će se, pored ostalog, sastati sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom, prvim među jednakim pravoslavnim poglavarima. Provokativnu poruku pravoslavcima papa Franja je uputio tokom nedavne besede na Trgu Svetog Petra u Rimu, u prisustvu nekoliko hiljada vernika.
Pročitajte još:

Britanski premijer Kameron uporedio Ruse sa nacistima!

UKRAJINSKI GENERAL: Od početka godine već imamo 5.500 dezertera

Pozivajući se na vatikanski postulat po kojem "crkva Hristova postoji samo u rimokatoličkoj crkvi, koja je naslednik Svetog Petra i episkopa u zajedništvu sa njim", papa je rekao: - Crkva je nezdrava kada vernici, klirici i đakoni nisu u jedinstvu sa njenim biskupom. Crkva koja nije u jedinstvu sa biskupom, jeste bolesna Crkva. Isus je želeo takvo jedinstvo svih vernika sa biskupom. Isto važi i za sveštenike i đakone. Svako treba da bude svestan da je biskup postavljen kao vidljiva veza svakog sa Crkvom i Crkve sa Apostolima i sa ostalim zajednicama, koje su takođe sjedinjene sa biskupima i sa papom u jednu, jedinstvenu crkvu, kazao je poglavar Rimokatoličke crkve. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA