Najnovije

Dodik: SDS je sa partnerima krio da su probosanska koalicija

BANJA LUKA- Srpska demokratska stranka i njeni partneri - PDP i NDP - nisu dobili podršku naroda za ovo što rade u procesu formiranja vlasti, jer svi Srbi znaju šta je RS i koliko je važno da se ona očuva – ocenio lider SNSD Milorad Dodik.
Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Dodao je da su građani Republike Srpske, posebno oni koji su glasali za SDS, PDP i NDP, i pre nego što je Centralna izborna komisija proglasila konačne rezultate izbora shvatili da su prevareni i da su te tri stranke glasove dobile na prevaru. Da se kojim slučajem danas ponove izbori u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je ubeđen da ni PDP ni NDP ne bi prešli census, a SDS bi ostala bez značajnog broja mandata. „Kada smo mi ukazivali i govorili da SDS vodi opasnu politiku po Republiku Srpsku, da je na sceni jedna nova probosanska politika te stranke, onda su govorili da plašimo birače i pravimo konstrukcije u strahu od gubitka izbora. I, šta se desilo? Mi smo pobednici izbora, a svima je danas jasno da je SDS sa svojim satelitima probosanska partija”, istakao je lider SNSD-a. Komentarišući jučerašnju izjavu potpredsednika SDA Bakira Izetbegovića zbog čega SNSD i Milorad Dodik nisu prihvatljivi partneri u zajedničkim institucijama BiH, predsednik SNSD-a je rekao da je očigledno da lideri SDS-a, PDP-a i NDP prihvataju da je „u Srebrenici bio genocid, da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić ratni zločinci i da BiH nema alternativu”. „Ako su oni prihvatljivi partneri za Bakira Izetbegovića onda znači da su mu dali i prihvatljive odgovore na pitanja o navodnom genocidu u Srebrenici, ratnim zločinima i budućnosti BiH”, istakao je Dodik.
Pročitajte još:Nova hapšenja vehabijaIzetbegović: Dodik neprihvatljiv kao partner
U predizbornoj kampanji u Republici Srpskoj, rekao je Dodik, sve stranke, osim onih koje okuplja koalicija Domovina, narodu su obećavale da će se boriti za Republiku Srpsku, za njenu institucionalnu stabilnost... „Građani su više verovali koaliciji okupljenoj oko SNSD-a i zato smo dobili više glasova. Ali, šta se sada desilo? SDS, PDP i NDP su glasove dobili govoreći da će se boriti za Republiku Srpsku, ali potpisom na sporazumu sa SDA I DF potvrdile su da su se borile samo za vlast, jer su njihovi potpisi na tom sporazumu upereni protiv interesa Republike Srpske i njene institucionalne stabilnosti”, istakao je Dodik, koji je predsednik Srpske. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA