Najnovije

Oland ne želi pritisak zbog Mistrala

BRIZBEJN - Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da neće popustiti pod pritiskom oko isporuke dva nosača helikoptera Rusiji, nakon što je primopredaja odložena zbog ukrajinske krize.
Mistral (Foto: Vikipedija)

Mistral (Foto: Vikipedija)

"Doneću odluku bez bilo kakvog pritiska, ma od kog da dolazi, a na osnovu dva kriterijuma - interesa francuske i procene situacije. Ne postoji ni pritisak zbog roka", izjavio je Oland na konferenciji za novinare na marginama samita G20 u Brizbejnu, u Australiji. Oland je dodao da, za sada, ugovor nije prekršen pa se ne postavlja pitanje plaćanja odštete. Međutim ranije je, nekoliko puta navodio da prekid vatre u Ukrajini mora biti u potpunosti poštovan pre nego što prvi nosač bude bio isporučen, prenela je agencija AfP. Rusija je, 14. novembra - kada je bio ranije najavljen rok za isporuku, upozorila na "ozbiljne posledice" ukoliko Pariz ne isporuči prvi od dva nosača helikoptera tipa "Mistral" do kraja novembra.
Pročitajte još:(VIDEO) Da li znate koji je ovo evropski političar!?
Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je pozvao Olanda da "minimizira rizike" između dve zemlje posle meseci rasta napetosti, ali nije pominjao naručene i plaćene nosače helikoptera. "Pitanje "Mistrala" nije uopšte ovde (u Brizbejnu) pomenuto, niti od strane partnera iz G20 partnera, niti od predsednika Putina tokom naših sastanaka, jer to nije bilo mesto", potvrdio je Oland u Brizbejnu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA