Najnovije

Nikolić: Srbija i Alžir imaju dobre odnose

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa predsednikom parlamenta Alžira Muhamedom Larbijem Ouldom Kalifom ocenio da dve zemlje imaju izuzetno dobre bilateralne odnose.
Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Srbija posebnu zahvalnost Alžiru duguje i zbog principijelnog stava da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dodao je predsednik. Predsednik Nikolić je izrazivši dobrodošlicu visokoj parlamentarnoj delegaciji na poseti Srbiji, rekao da je ponosan na činjenicu da je Jugoslavija bila prva evropska zemlja koja je priznala nezavisnost Alžira. "Moj je zadatak da naše prijateljstvo bude na istom nivou kao pre dvadeset godina“ naglasio je predsednik Nikolić, a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike . Nikolić je istakao da je privrženost Srbiji iskazana tokom katastrofalnih poplava koje su nas zadesile, kroz pomoć u pumpama i agregatima, a sada i kroz 500 hiljada dolara pomoći za regulaciju rečnih tokova. "Bilateralna saradnja se gradi na više nivoa, naglasio je predsednik i dodao da u tome značajnu ulogu ima međuparlamentarna saradnja, kao rasadnik budućih lidera dve zemlje. Predsednik Nikolić je svom sagovorniku preneo svoja iskustva opozicionog poslanika parlamenta tokom tranzicije u Srbiji. Muhamed Larbi Ould Kalif je istakao da je Alžir odan prijateljstvu sa Srbijom, koje datira još iz perioda nesvrstanih. Obe zemlje su prošle veoma težak period tranzicije, ali prijateljstvo je ostalo nedirnuto, naglasio je predsednik alžirskog parlamenta i dodao da su bilateralni odnosi značajno dobili na intenzitetu 2007. godine.
Pročitajte još:Hrvatska ministarka: Šešelj će poremetiti ceo regionDSS: Mi ne želimo patriotski blok sa Šešeljem, a očito neće hteti ni Dveri!
On je istakao da Alžir neće promeniti principijelan stav o nepriznavanju Kosova i dodao da ta zemlja ne voli da deli savete oko tog problema, jer Srbija najbolje zna kako da ga reši. "Secesionizam je globalni problem i najbolji je pristup da se reši kroz razgovor i na miran način“ podvukao je Ould Kalif, koji je ocenio predsednikovo izlaganje o parlamentarizmu maestralnim, navedeno je u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA